Voorwaarden

Voorwaarden

Tarief

Juffertje in het groen rekent met ingang van 1 januari 2021 voor uitvoerend werk zoals inkoop, plant- en aanlegwerk een uurtarief van €32,50 per uur. Dit is inclusief BTW en reiskosten binnen Utrecht. In overleg komen we met twee of meer personen. Dan is het tarief mede afhankelijk van leeftijd en ervaring.

Voor een tuinontwerp en/of beplantingsplan krijgt u meestal vooraf een prijsopgave. Gerekend wordt dan op basis van een uurtarief van €37,50 inclusief.

Een los adviesgesprek tot anderhalf uur met een uitgewerkt verslag van de aanbevelingen is €65,-

Eventueel wegbrengen van groenafval tellen we bij de arbeidstijd met een minimum van een uur. Parkeerkosten komen op de factuur of u voldoet ze meteen aan de meter.

Na afloop van de werkzaamheden krijgt u een factuur per mail. U kunt naar wens ook een Tikkie krijgen waarmee u makkelijk het bedrag over kunt maken. We verzoeken u de factuur het liefst per direct maar uiterlijk binnen 14 dagen te voldoen.

Tuinontwerp

Beplantingsplan

Ook kan ik voor u een beplantingsplan uitwerken met een lijst planten, met foto’s, verzorgingsadviezen en mogelijk een plattegrond op schaal waar de planten ingetekend staan. U ontvangt het plan per mail en/of op uw wens uitgeprint. Van tevoren geef ik aan wat de kosten zijn voor het beplantingsplan, afhankelijk van grootte van de tuin en de uitgebreidheid van het plan.

Advies

Als u advies wilt voor uw tuin, over inrichting, beplanting, snoeien of algemeen onderhoud, kan ik -eigenaresse- bij u langskomen. Voor een adviesgesprek van een uur tot anderhalf uur, reken ik €65,-. Dit is inclusief een samenvatting van het gesprek per mail, de BTW en voorrijden binnen Utrecht of omgeving.

Bezorgen

Het bezorgen van planten, bloembakken, compost/potgrond en andere tuinproducten of materialen verzorgen wij binnen een straal van 25 km met een Volkswagen Transporter. Vaak zit dit inbegrepen bij het beplantingsproject dat wij voor u uitvoeren. Het kan ook als losse opdracht. Informeert u dan naar een prijsopgave! Juffertje in het groen kent verschillende adressen met goed -biologisch- aanbod.

Gereedschappen

Juffertje in het groen is voor het werk zelf in het bezit van de benodigde gereedschappen en bestelbus. Voor het gebruik en de afschrijving betaalt u geen aparte bijdrage. Die zitten verwerkt in het uurtarief. Behalve als het gaat om apparaten die we speciaal huren of eventueel een aanhangwagen extra. Bij het gebruik en aanschaf van materialen vinden we een goede kwaliteit belangrijk.

Snoeiafval

Juffertje in het groen kan snoeiafval voor u afvoeren. Wij gebruiken hiervoor meestal onze Transporter bus. Wij rekenen het als extra arbeidstijd omdat wij moeten betalen voor het wegbrengen naar een gespecialiseerd groenafvalverwerkingsbedrijf. Eventueel kunnen we het groenafval (takken) ook voor u bundelen en aan de weg leggen. In veel gevallen komt de Gemeente het kosteloos ophalen. Op uw verzoek kunnen we onze versnipperaar meenemen waarmee we takken kunnen versnipperen en weer als mulch (grondbedekking) gebruiken in uw tuin.

Planten leveren en aanplanten

Planten zijn onze specialiteit daarom plannen, ontwerpen, leveren en (ver)planten we met veel zorg en aandacht. We doen ook aan nazorg als u dat wenst, omdat bij een nieuwe aanplant de eerste jaren vaak wat bijsturing nodig is. Soms hebben wij het beplantingsplan verzorgd maar voert een andere hovenier het uit als onderdeel van bredere tuinaanleg of u vindt het leuk om zelf te doen.  Juffertje in het groen kan hierbij aanwezig zijn voor advies of toelichting en desgewenst concreet helpen bij de beplanting. De tijdsinvestering gaat tegen ons uitvoerende uurtarief.

Inkopen

U kunt Juffertje in het groen opdracht geven planten en/of tuinproducten in te kopen. Ik vraag u wat uw budget is zodat ik kan zorgen dat de inkopen hier binnen blijven. Van tevoren geef ik u een inschatting van de kosten. Als u instemt met deze kosten, kan ik u vragen het bedrag of een deel van het bedrag vooruit te betalen. Bij planten is dit inclusief 9% BTW en bij tuinproducten zoals compost 21%.

Werktijden en pauzes

De begintijd is in overleg met u. Die loopt tussen 8.00 uur en 10.00 uur. Een middagdeel is ook mogelijk. In de zomer werkt Juffertje in het groen voor een duur van maximaal acht uur op een dag, in de winter is dat zes uur. Koffiepauze (20 minuten) rekenen we door bij de arbeidstijd. Vaak is dit ook een moment voor verder overleg tussen u en ons. Lunchpauze en een wandeling met de tuinhond zijn voor onze eigen rekening.

Garantie

Op de eventueel geleverde planten en producten biedt Juffertje in het groen geen aparte garantieregeling. De regelingen van kwekers en fabrikanten blijven van kracht. Het inkopen van planten en producten voor in uw tuin gebeurt in uw opdracht. U behoudt hiervoor de eindverantwoordelijkheid. Wij adviseren u wel wat naar onze mening verstandige keuzen zijn. Mocht ergens een probleem optreden dan gaan wij die voor of met u oplossen.

Groen

Zoals onze naam aangeeft, is ‘groen’ waar het ons om te doen is. Nu dat het steeds schaarser wordt, is het belangrijk voor ons allemaal. Wij doen ons uiterste best het groen in uw tuin te laten schitteren, op zo’n manier dat u, samen met veel (dieren)leven er ook van kunt genieten. Onkruidbestrijdingsmiddelen en kunstmest daar zijn we, ook in het belang van uw (klein)kinderen, principieel tegen. Ze vervuilen ons milieu en uiteindelijk werken ze averechts door planten en bodem zwak te maken. Wij vertrouwen op de eigen -groei-kracht van de planten, hoogstens ondersteunen we hun gezondheid door het gebruik van compost, mulch (bodembedekking) of organische verbetering van de grond.

Hartelijk dank voor uw opdracht en uw begrip bij deze voorwaarden. Als u nog vragen heeft, kunt u deze uiteraard altijd stellen.